Programma titelkandidaten Challenger Pro League

Programma titelkandidaten Challenger Pro League: pole Deinze, zwaar voor Essevee

6 maart om 20:13
Laatste update: 6 maart om 20:13

Het Belgische voetbal staat synoniem voor spanning tot aan het laatste fluitsignaal. Dat is niet alleen in de top en de kelder van de Jupiler Pro League zo, maar ook op het tweede niveau. De Challenger Pro League stevent immers ook op een zenuwslopende ontknoping af. VoetbalPrimeur.be ziet nog zes titelkandidaten en overloopt hun programma's.

De huidige tussenstand van de Challenger Pro League oogt zowaar nóg beklijvender dan de verhoudingen in de hoogste divisie. Met nog zes speeldagen te gaan staat de top-vijf op een zakdoek, die slechts een spreiding van zes punten inhoudt. Daar houdt het niet op, want ook FCV Dender staat op een doenbare zeven punten van koploper SK Deinze. In theorie kunnen zelfs FC Liège en SK Beveren (allebei op tien punten achterstand) nog voor de titel gaan, maar dat lijkt bijzonder onrealistisch. Dat tweetal rekent VoetbalPrimeur.be dan ook niet meer bij de titelfavorieten. 

Ter herinnering nog even de inzet in onze tweede profklasse. De kampioen en de vicekampioen verzekeren zich van een rechtstreeks promotieticket richting de JPL. Ook de nummers drie tot en met zes mogen nog blijven dromen. Zij vechten het eerst onderling uit in een mini-knock-out-toernooi. De winnaar daarvan mag met het nummer veertien uit de JPL strijden om het laatste plekje bij de elite. 

1. SK Deinze (46 punten)
Na 24 speeldagen kent de Challenger Pro League een opvallende primus. In Deinze schreeuwt men haar ambitie al langer van de daken, maar de virtuele koppositie is vooral het gevolg van een uitstekende reeks sinds begin december: 23 op 30. Daarmee zijn de Oost-Vlamingen de meer zwalpende uitdagers voorbij gestoken. De weg is nog lang, maar een extra opsteker is dat de agenda nog vrij mild kleurt. Met Zulte Waregem en Lommel treft Deinze nog twee keer een andere club uit de top-vijf, telkens op eigen grond. 

Liège 🚍
Francs Borains 🏠
Zulte Waregem 🏠
Dender 🚍
Lommel 🏠
Seraing 🚍

2. K. Beerschot V.A. (44 punten)
Met een opgefriste en jeugdige kern mochten De Ratten enige tijd proeven van de troon. Intussen hebben ze die positie dus moeten afstaan, al blijft Deinze binnen schietafstand. Net als alle andere ploegen moet Beerschot nog drie keer thuis en drie keer uit aan de bak. Vooral de verplaatsing naar het Regenboogstadion, binnen twee weken, springt in het oog.

Lierse 🏠
Zulte Waregem 🚍
Jong Genk 🏠
Oostende 🚍
Beveren 🚍
Patro Eisden 🏠

3. Lommel SK (42 punten)
Misschien leidt de curve in Noord-Limburg wel het hardst naar succes? Lommel opende het seizoen erg sterk, zakte nadien wat weg, maar is sinds december weer aan een stevig inhaalmanoeuvre bezig. Als het die lijn doortrekt, zal het niet ver van de prijzen belanden. Op de voorlaatste speeldag trekt Lommel nog naar Deinze. Mogelijk is dat een rechtstreeks titelduel.

Francs Borains 🚍
RSCA Futures 🏠
Patro Eisden 🚍
Seraing 🏠
Deinze 🚍
Beveren 🏠

4. Zulte Waregem (40 punten)
Voor aanvang van deze jaargang stond de naam van Essevee met stip op één in het kanshebberslijstje. Het bestuur en de spelersgroep staken die favorietenrol zelf ook niet onder stoelen of banken. De voortdurende grilligheid in de prestaties, met al acht (!) nederlagen als beste bewijs, verklaren de voorlopige vierde stek. Een regelrechte ontgoocheling. Het programma biedt niet meteen soelaas. In haar laatste zes wedstrijden loopt Zulte Waregem niet minder dan vier titelconcurrenten tegen het lijf. Dat houdt ook een mentaal voordeel in: alles ligt nog in eigen handen.

RSCA Futures 🚍
Beerschot 🏠
Deinze 🚍
Patro Eisden 🏠
Dender 🚍
Lierse 🏠

5. Patro Eisden (40 punten)
Ook in regio Maasmechelen wordt nog vurig gehoopt. Als de ploeg van Stijn Stijnen nog helemaal tot de nok wil opklimmen, zal het in haar thuismatchen geen steek mogen laten vallen. Het schema op verplaatsing ziet er namelijk moordend uit. Bezoekjes aan de Freethiel, de Gaverbeek én het Kiel ... Maak die borst maar nat!

Jong Genk 🏠
Beveren 🚍
Lommel 🏠
Zulte Waregem 🚍
Oostende 🏠
Beerschot 🚍

6. FCV Dender (39 punten)
Enerzijds zijn de wetten van de wiskunde uiteraard onverbiddelijk. Dender staat momenteel meer dan twee zeges verwijderd van de leidersplaats én moet daarbovenop nog liefst vijf ploegen inhalen. Anderzijds mag Timmy Simons zich misschien wel warmen aan het eenvoudigste programma. Vier haalbare kaarten worden aangevuld met thuisduels tegen Deinze en Zulte Waregem. Als Dender daar toeslaat, weet je maar nooit. Eén ding is zeker: het zou niet ondenkbaar zijn in deze knotsgekke Challenger Pro League.

Oostende 🚍
SL16 🏠
Club NXT 🚍
Deinze 🏠
Zulte Waregem 🏠
Francs Borains 🚍