Mertens na Deinze – RSCA Futures

Mertens na Deinze – RSCA Futures: “Beste beloften van Challenger Pro League”

3 maart om 17:46

Lennart Mertens, de 31-jarige spits van Deinze, blikt terug op de 4-1 overwinning van Deinze op de RSCA Futures. Mertens wist twee doelpunten te maken tegen de beloften van RSC Anderlecht en vertelt over de ambities van Deinze voor de rest van de Challenger Pro League.

Mertens vertelt dat Deinze zich goed voorbereid had voor de match tegen de RSCA Futures. “We waren op onze hoede voor RSCA Futures, want het is de beste beloftenploeg in de Challenger Pro League. We leidden na een kwartier met 2-0, waardoor we al vroeg in een zetel zaten. We voelden toen aan dat we die potentiële zege niet meer uit handen zouden geven, want zijn op eigen veld beresterk”, citeert Het Belang van Limburg Mertens.

Mertens geeft aan dat Deinze niet bescheiden hoeft te zijn over de ambitie voor de rest van het seizoen. “We hebben ons lot in eigen handen. Een mogelijke titel of promotie leeft sterk in de groep. We krijgen een unieke kans om naar de Jupiler Pro League te promoveren. De cirkel zou hiermee voor mij rond zijn. We hoeven niet bezig te zijn met de resultaten van onze concurrenten, maar moeten ons vooral op onze eigen prestaties focussen”, besluit Mertens.

Deinze gaat op dit moment aan de leiding in de Challenger Pro League. Na 24 gespeelde matchen heeft Deinze 46 punten behaald. Dat is twee punten meer dan de eerste achtervolger Beerschot. Lommel staat derde met 42 punten.