Salarissen Dortmund gelekt: Haller grootverdiener, Duranville in laagste categorie

Salarissen Dortmund gelekt: Haller grootverdiener, Duranville in laagste categorie

5 maart - 14:44
6

De salarissen van de Borussia Dortmund-spelers zijn op straat komen te liggen. De Duitse tak van Sky Sport is erachter gekomen hoeveel alle spelers per jaar verdienen. Verdediger Niklas Süle en keeper Gregor Kobel zijn de grootverdieners bij Die Schwarzgelben, Julien Duranville (ex-Anderlecht) staat in de laagste categorie.

Süle en Kobel verdienen allebei tien tot elf miljoen euro per jaar bij de Duitse club, zo weet het medium. Haller behoort ook bij het deel van de spelersgroep dat boven de acht miljoen euro per jaar mag bijschrijven op de rekening. De spits verdient samen met Julian Brandt, Marcel Sabitzer en Emre Can tussen de acht en negen miljoen euro per jaar.

Het valt verder op dat de twee Borussia Dortmund-veteranen uit de selectie minder verdienen dan de eerder genoemde spelers. Mats Hummels en Marco Reus, twee spelers die een groot deel van hun carrière hebben gespeeld namens de club uit Dortmund, strijken 'slechts' zeven tot acht miljoen euro per jaar op.

Donyell Malen, Karim Adeyemi, Felix Nmecha en Niclas Füllkrug behoren in de looncategorie waar de meeste spelers zich in bevinden. Duranville staat in de laagste categorie en verdient minder dan twee miljoen euro per jaar.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.