Hij is de beste verdediger ter wereld, ik krijg geweldige adviezen

"Hij is de beste verdediger ter wereld, ik krijg geweldige adviezen"

5 maart - 15:25 Laatste update: 15:37

Liverpool-verdediger Ibrahima Konaté komt superlatieven tekort voor Virgil van Dijk. De 24-jarige Fransman vormt het centrum van de defensie bij The Reds dit seizoen vaak met de aanvoerder van onze Noorderburen.

Konaté is bezig aan zijn derde seizoen bij Liverpool. In gesprek met de clubkanalen vertelt hij dat hij veel heeft geleerd van Van Dijk. "Ik kan zoveel dingen noemen, omdat ik hem beschouw als de beste verdediger ter wereld", stelt Konaté lovend. "Hij heeft me geweldige adviezen gegeven. Mede dankzij zijn hulp ben ik de speler die ik vandaag de dag ben."

"Hij ziet mijn potentie en wil dat ik een nog betere verdediger word", gaat Konaté verder. "Ik wil graag zijn niveau bereiken. Wie weet kan ik in de verre toekomst zelfs beter dan hem worden." Konaté kwam in 2021 voor veertig miljoen euro over van RB Leizpig. Tot op heden speelde hij 84 officiële wedstrijden voor Liverpool.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.