Bayern München toont interesse in Frimpong

'Gewilde Frimpong wekt belangstelling en kan spoor Alonso volgen'

5 maart om 13:46

Jeremie Frimpong wordt nauwlettend in de gaten gehouden door Bayern München. De Duitse tak van Sky Sports meldt dat de Oranje-international een 'goede kandidaat' is om Der Rekordmeister volgend seizoen te versterken.

Frimpong maakt een ijzersterk seizoen door bij Bayer Leverkusen, de koploper van de Bundesliga. In dertig officiële wedstrijden scoorde hij al tien keer, terwijl hij ook tienmaal aangever was. Zijn prestaties blijven niet onopgemerkt. Bayern heeft zijn oog laten vallen op de enkelvoudig international van het Nederlands elftal. Komende zomer is er een clausule in het contract van Frimpong van kracht, waardoor hij voor veertig miljoen euro op te halen is.

Naar verluidt wordt Frimpong 'heel intensief' in de gaten gehouden. Een eventuele komst van de rechtervleugelverdediger hangt naar verwachting voor een deel af van wie volgend jaar trainer is bij Bayern. Thomas Tuchel vertrekt en Der Rekordmeister is hard op zoek naar een opvolger. Xabi Alonso, nu de eindverantwoordelijke van Frimpong bij Leverkusen, is de droomkandidaat.

Als de opvolger van Tuchel voorstander is van een systeem met drie verdedigers en wingbacks, gaat Bayern gas geven om Frimpong in te lijven, klinkt het. Het is duidelijk dat Frimpong het best gedijt als wingback.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.