'Toekomst Pochettino aan zijden draadje: Chelsea ziet twee kandidaat-opvolgers'

'Toekomst Pochettino aan zijden draadje: Chelsea ziet twee kandidaat-opvolgers'

5 maart - 13:16
2

Chelsea overweegt voor volgend seizoen een nieuwe manager aan te stellen en heeft twee kandidaten op het oog. Mauricio Pochettino staat nog tot medio 2025 onder contract, maar zijn toekomst op Stamford Bridge is niet zeker.

De druk op Pochettino groeit. Chelsea staat elfde in de Premier League en dreigt naast Europees voetbal te grijpen. The Blues gaan geen overhaaste beslissingen nemen en laten de Argentijn tot het einde van het seizoen zitten, wel worden eventuele opvolgers geïdentificeerd, meldt The Guardian. Rúben Amorim (Sporting CP) en Roberto De Zerbi (Brighton) gelden als kandidaten om volgend seizoen in te stappen, mocht Pochettino op straat worden gezet.

Pochettino's toekomst hangt naar verluidt af van het halen van Europees voetbal. Als de 52-jarige manager daar niet in slaagt, moet hij het veld ruimen. Amorim en De Zerbi staan er goed op bij de clubleiding van Chelsea. Beiden staan echter ook op de radar bij Liverpool, waar Jürgen Klopp aan het einde van het seizoen afzwaait. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.