De Ligt krijgt lachers op zijn hand in München: 'We zitten in de scheisse, haha'

De Ligt krijgt lachers op zijn hand in München: 'We zitten in de scheisse, haha'

5 maart - 08:44
1

Matthijs de Ligt heeft zich op de persconferentie van Bayern München uitgelaten over het aangekondigde vertrek van trainer Thomas Tuchel. Der Rekordmeister neemt het dinsdag in de return van de achtste finales van de Champions League op tegen Lazio. Ook werd de verdediger geconfronteerd met zijn gebrek aan speeltijd in Duitsland. 

"Als de trainer weggaat omdat hij het 'niet goed gedaan heeft', dan moeten wij ook naar onszelf kijken als spelers", begint De Ligt op de persconferentie. "Dat weten we. Daarom zitten we nu met z'n allen in de... Hoe zeg je dat?", vraagt De Ligt terwijl hij met een glimlach opzij kijkt. "In de scheisse. Dat is niet zo goed. Maar we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Morgen is een mooie mogelijkheid om eruit te komen."

De Ligt mag, door de schorsing van centrale verdediger Dayot Upamecano, hopen op een basisplaats tegen de Italianen, iets wat de laatste tijd steeds minder voorkomt. Toch is De Ligt naar eigen zeggen nog steeds 'heel blij' bij Bayern. "Ik had een moeilijke fase rond mijn blessure, maar nu voel ik me goed, ook fysiek. In voetbal is niet altijd alles positief, je hebt altijd lastige fases."

In Rome verloor Bayern met 1-0, waardoor er thuis in de Allianz Arena gewonnen moet worden. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.