Ondanks 43 wedstrijden, blijft Union winnen: “Liever wedstrijden dan trainingen

Ondanks 43 wedstrijden, blijft Union winnen: “Liever wedstrijden dan trainingen"

4 maart - 16:05
3

Union SG werkte dit seizoen al maar liefst 43 wedstrijden af. Een hallucinant cijfer, zeker als je weet dat ze van die 43 wedstrijden er amper vijf verloren. Het is bovendien ook nog steeds op drie fronten actief.

In Europa speelden enkel het Turkse Galatasaray en Club Brugge meer wedstrijden dan de Brusselaars. Het straffe aan heel dit verhaal is dat het Union niet lijkt te deren. Naast vijf nederlagen speelden ze acht keer gelijk en wonnen ze maar liefst dertig keer. In de competitie is het bovendien bezig aan een reeks van 22 wedstrijden zonder nederlaag, geen enkele Belgische ploeg deed beter sinds de invoering van de play-offs.

Daarnaast ligt Union in polepositie voor de titel in de Jupiler Pro League, staat het in de finale van de Croky Cup en speelt het in de Conference League tegen Fenerbahçe met als inzet een plekje in de kwartfinales. Of er een geheim is achter dit succes, werd aan Noah Sadiki gevraagd: “Toch niet”, lachte de 19-jarige middenvelder. Hij vertelde ook aan Het Nieuwsblad dat ze bij Union alles wedstrijd per wedstrijd te bekijken: “Ik wil absoluut niet gezegd hebben dat de ene competitie minder belangrijk is dan de andere, want dan riskeer je om alles te verliezen”.

Sadiki ziet een logische verklaring voor het feit dat het drukke schema geen gevolgen op de resultaten lijkt te hebben: “We hebben negentien spelers in onze kern die zonder problemen kunnen starten. We hebben een brede kern, en daar profiteren we van”, aldus Sadiki. Ten slotte vindt Sadiki om de drie dagen wedstrijd hebben wel meevallen. “Wedstrijden zijn natuurlijk leuker dan trainingen, ook al is het vermoeiender”, besloot de jonge Belg.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.