Barcelona verschaft duidelijkheid over blessures De Jong en Pedri

Barcelona verschaft duidelijkheid over blessures De Jong en Pedri

4 maart - 15:05

FC Barcelona heeft duidelijkheid verschaft over de blessure van Frenkie de Jong. De Nederlandse spelbepaler heeft zijn rechterenkel verstuikt, meldt de Catalaanse grootmacht maandag in een medische update.

Hoelang De Jong precies aan de kant staat, maakt Barça niet bekend. Wel zal er sprake zijn van enige opluchting, nu de schade niet groter blijkt te zijn. De ex-Ajacied ging zondag in het La Liga-duel met Athletic Bilbao per brancard, en met een van pijn vertrokken gezicht, naar de kant. De zorgen waren dan ook meteen groot. Spaanse media spraken zelfs al van een 'totale ramp' voor Barça. Op het eerste gezicht lijkt de kwetsuur dus echter mee te vallen.

De absentie van De Jong is desondanks een hard gelag voor Barça. Zeker omdat ook Pedri uitviel. De Spaanse spelmaker kampt met een dijbeenblessue. Onder meer Gavi bevindt zich ook al in de ziekenboeg, waardoor Xavi weinig smaken over houdt op het middenveld. Barça speelt vrijdag tegen Real Mallorca in La Liga. Daarna wacht de return tegen Napoli in de achtste finales van de Champions League. De heenwedstrijd in Italië eindigde in 1-1 gelijkspel. De kans dat De Jong en Pedri tegen Napoli van de partij zijn, is vrijwel uitgesloten. Ook de topper tegen Atlético Madrid (17 maart) komt hoogstwaarschijnlijk te vroeg.

Spaanse media houden rekening met een absentie van vier tot vijf weken van de Nederlander. Daardoor zou De Jong de oefeninterlands van Oranje met Schotland en Duitsland later deze maand moeten missen. Het EK komt echter niet in gevaar. Ook Barça kan vermoedelijk weer een beroep op hem doen tijdens El Clásico tegen Real Madrid op 21 april.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.