Damesploeg van KV Mechelen trekt zich terug, volgend jaar niet op hoogste niveau

Damesploeg van KV Mechelen trekt zich terug, volgend jaar niet op hoogste niveau

4 maart - 14:35 Laatste update: 15:12

Voor de dames van KV Mechelen komt er na dit seizoen een einde aan het avontuur in de Lotto Super League. De club en de Pro League hebben aangekondigd dat KV Mechelen niet op het hoogste niveau van het Belgische vrouwenvoetbal zal acteren tijdens het volgende seizoen.

Bij KV Mechelen wordt teruggekeken op een mooie periode. ''De laatste 2 jaar hebben we met veel enthousiasme deelgenomen aan de Lotto Super League'', vertelde KV Mechelen-CEO Frank Lagast.

Er kon niet meer aan de eisen worden voldaan om deel te nemen. ''Na 2 jaar moeten we vaststellen dat we niet langer kunnen voldoen aan de steeds ambitieuzer wordende licentievoorwaarden voor professioneel damesvoetbal'', zei Lagast.

Toch pakt KV Mechelen met enthousiasme door in de eerste nationale. ''Onze damesploeg zal volgend jaar terug aantreden in 1e nationale, zoals 3 jaar geleden, met onze beste Mechelse talenten'', aldus de CEO.

De damesploeg van KV Mechelen staat momenteel op de negende plek in de Lotto Super League, die in totaal uit tien teams bestaat.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.