Rits zag bleke prestatie van Anderlecht: We vergeten de match af te maken

Rits zag bleke prestatie van Anderlecht: "We vergeten de match af te maken"

3 maart - 23:04
11

RSC Anderlecht is weer drie punten rijker en blijft in het spoor van Union Saint-Gilloise. Meer valt er eigenlijk niet te zeggen over de 1-0-zege tegen KAS Eupen, want dat bleek een vrij mager beestje. Toch deed Mats Rits zijn best om wat bijkomende uitleg te verschaffen.

Anderlecht opende nog wel prima, had in het eerste kwartier enkele wenkende mogelijkheden en kwam ook op voorsprong dankzij Thorgan Hazard. Nadien verwaterde het spel echter helemaal. "Voor de wedstrijd hadden we gezegd dat we een heel agressieve start nodig hadden", geeft Rits aan bij Sporza. Die kwam er dus ook, weliswaar zonder vervolg. "Daar moeten we de wedstrijd direct afmaken. We krijgen kansen genoeg op de 2-0 en de 3-0. Dat vergeten we te doen."

Eupen overkwam die moeilijke start en dreigde vooral na rust nog enkele keren langszij te komen, onder meer met een poging op de lat.  "Dan krijgen zij enkele counters met hun snelheid en in de tweede helft spelen zij alles of niks. Zo werd het nog een tricky wedstrijd voor ons", beseft Rits ook. Uiteindelijk trok Anderlecht de overwinning over de streep zonder te sprankelen.

Lessen trekken is de boodschap van Rits. "Uit die wedstrijden moeten we ook leren. Als je de kansen hebt om zo'n wedstrijd dood te maken, moet je dat ook doen." Voor de magere prestatie na het openingskwartier heeft de ervaren middenvelder niet echt een verklariing. "Het zat er niet in. Daar is niet echt een reden voor, denk ik, je speelt niet altijd de ideale wedstrijd. Maar die moeten ook gewonnen worden", merkt hij nog fijntjes op. Zo speel je kampioen, luidt het gezegde. Nietwaar? "Dat zou ik niet zeggen", durft Rits niet te hoog van de toren te blazen.