Juventus gaat kopje onder bij Napoli door horrorinvalbeurt van Belg Nonge

3 maart - 22:50
4

Juventus is zondagavond onderuit gegaan bij Napoli. De Oude Dame kwam laat op de avond nog op gelijke hoogte, maar gaf het alsnog uit handen. Onze landgenoot Joseph Nonge speelde een negatieve hoofdrol en beleefde zo een horrorinvalbeurt. Door de nederlaag kan Serie A-koploper Internazionale maandagavond nog verder uitlopen.

Middenmoter Napoli won midweeks al met 1-6 bij Sassuolo, en trok die goede vorm door tegen Juventus. De regerend landskampioen had veel meer balbezit, maar wist dat pas vlak voor rust om te zetten in een doelpunt. Kvicha Kvaratskhelia kreeg de bal voor zijn voeten na een afgeslagen voorzet en schoot overtuigend binnen.

Lang leek Napoli af te stevenen op een overwinning, tot in de slotfase. Via Federico Chiesa kwam de ploeg van trainer Massimiliano Allegri in minuut 81 alsnog langszij. De treffer van de Italiaan was erg fraai. Even daarvoor was Nonge komen invallen voor pas zijn tweede wedstrijd in de Serie A. Niemand die het toen besefte, maar onze landgenoot zou enkele tragische momenten moeten doorstaan.

Lang kon Juve immers niet genieten van die gelijkmaker, want enkele minuten later ging de bal op de stip na een overtreding op Victor Osimhen. De schuldige? Nonge, die op de enkel van de Nigeriaanse spits trapte. Die overtreding betaalde het jeugdproduct van RSC Anderlecht cash, want een onverbiddelijke Allegri haalde hem weer naar de kant. Osimhen maalde er niet om en ging zelf achter de bal staan, maar ... miste. Giacomo Raspadori was er (jammer genoeg voor Nonge) echter als de kippen bij om de rebound tegen de touwen te schieten: 2-1.

Door de nederlaag kan Internazionale nog verder uitlopen. De koploper in de Serie A speelt maandagavond het duel met Genoa.