Antwerp doet gouden zaak voor Play-Offs met knappe overwinning tegen STVV

3 maart - 17:56
14

Royal Antwerp FC mag zich bijna opmaken voor de Champions' Play-Offs. Het mag daarvoor onder meer Jacob Ondrejka bedanken, die The Great Old met een goede invalbeurt en twee doelpunten naar een belangrijke overwinning tegen STVV schoot. Het werd 3-0.

Cercle Brugge, KRC Genk en KAA Gent hadden allemaal hun wedstrijd verloren. Goed nieuws dus voor de mannen van Mark van Bommel, die een goede zaak konden doen in de strijd om een plekje in de Champions' Play-Offs.

Dat had Antwerp ook begrepen. Het begon sterk aan de partij en had het meeste balbezit en kansen, maar slaagde er niet in zichzelf te belonen. STVV liet zich na de blitzstart van The Great Old niet intimideren en bood nog stevig weerwerk. Een doelpunt viel er dan ook niet meer in die tweede helft.

Van Bommel haalde bij de rust Balikwisha van het veld en bracht Ondrejka in. Die wist ook meteen voor het eerste gevaar te zorgen in een tweede helft, waarin Antwerp opnieuw bijzonder scherp aan begon.

Uiteindelijk werd het ook beloond. Nadat een eerste penaltygeval geen elfmeter opleverde, deed het dat even later wel. Ondrejka plaatste zich achter de bal: de 1-0 stond op het scorebord. Een verdiende voorsprong, die Antwerp ondanks het overwicht en enkele kleine kansen aanvankelijk niet wist uit te breiden.

Een kwartier voor tijd uiteindelijk wel. Het was Ejuke die de partij toch helemaal in het voordeel van Antwerp kon beslissen. Er was nog even twijfel over hands van de flankaanvaller, maar de treffer werd toch goedgekeurd en de Kanaries waren helemaal uitgetikt. STVV gaf zich gewonnen en zag in het slot Ondrejka de partij helemaal beslissen: 3-0.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.