Gerkens over strafshop: “Had geen idee waar mijn arm op dat moment was”

3 maart - 10:00
13

In de strijd om de Champions' Play-Offs deed KAA Gent zaterdag opnieuw een slechte zaak. Het verloor met 4-2 van KAA Gent. Vlak voor de rust veroorzaakte Pieter Gerkens een strafschop. De middenvelder reageert nu op die cruciale fase van de partij.

In Luik kwam KAA Gent op voorsprong via Tarik Tissoudali, die eindelijk kon scoren na zijn terugkeer van de Afrika Cup. Daarna ging het bergaf voor de bezoekers. Eerst pakte Nurio Fortuna rood in de 18e minuut en vlak voor het rustsignaal veroorzaakte Gerkens een penalty.

In de eigen zestien ging Gerksens bij een voorzet vanop links de lucht in en kreeg de bal tegen de arm. Zonder twijfel legde Wesli De Cremer de bal op de stip. Hein Vanhaezebrouck toonde daar weinig voor begrip. De trainer van KAA Gent begreep niet waarom de scheidsrechter die beslissing in één seconde kon nemen.

Wilfried Kanga zette de strafschop op. Standard kwam zo vlak voor de rust tegen een man minder terug op 1-1. In de tweede helft namen de Rouches afstand van Gent. "We waren nochtans goed begonnen. Het ging op en af. Met het doelpunt zaten op rozen", stelde Gerkens bij Sporza.

Over de twee cruciale fases in de eerste helft sprak Gerkens: "Jammer dat die rode kaart nog viel. En dan die penalty was misschien wel de doodsteek. Die bal op mijn bovenarm? Hij raakt mijn arm, dat weet ik. Had geen idee waar mijn arm op dat moment was."

KAA Gent staat momenteel 7e en dreigt opnieuw buiten de Champions' Play-Offs te vallen. Op de voorlaatste speeldag brengen de Buffalo's een bezoek aan Union. Op de slotspeeldag speelt KAA Gent thuis tegen Charleroi.