Vanhaezebrouck viseert ref De Cremer na verlies KAA Gent: Hij is niet klaar

Vanhaezebrouck viseert ref De Cremer na verlies KAA Gent: "Hij is niet klaar"

2 maart - 23:40
48

In een levensbelangrijke wedstrijd zat het KAA Gent zaterdag niet mee. Na enkele opvallende beslissingen van scheidsrechter Wesli De Cremer gaf het een 0-1 voorsprong tegen Standard nog uit handen. Achteraf was Hein Vanhaezebrouck niet te spreken over enkele van die beslissingen.

"Als je het verloop van de wedstrijd bekijkt, is het logisch dat je jou ergert", begon Vanhaezebrouck bij DAZN. "Zaken dat we zelf gecreëerd hebben, maar ook een paar voorvallen die we niet in de hand hebben", viseert hij scheidsrechter De Cremer.

Volgens Vanhaezebrouck verdiende Gent namelijk zelf ook een strafschop. "Brown werd neergetrokken door Noubi. Nurio krijgt rood voor dezelfde fase, maar Noubi wordt niet bestraft. De VAR moet gaan kijken en dan gaat alles eerlijk verlopen", gaf hij nog aan.

De Cremer is niet klaar
Verder is de strafschop van Standard volgens hem ook helemaal niet terecht. "Die penalty vond ik nog erger. De bal wordt keihard getrapt en Pieter (Gerkens, red.) springt in de lucht met zijn handen voor hem. Niemand van ons ziet iets, maar de scheidsrechter beslist in minder dan een seconde dat het een strafschop is. Dat kan niet, dan scheelt er iets", klonk het.

Vanhaezebrouck vindt dan ook dat de jonge De Cremer niet had aangesteld moeten worden voor de wedstrijd. "Hij is niet klaar voor zo’n wedstrijd - spijtig genoeg", besloot hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.