Tuchel mogelijk voor einde seizoen weg bij Bayern München

'Champions League-avond Bayern cruciaal, toekomst van Tuchel aan zijden draadje'

2 maart om 18:32

De toekomst van Thomas Tuchel bij Bayern München blijft aan een zijden draadje hangen, de Duitse trainer zit in ieder geval tot en met dinsdag op zijn post. Na het gelijke spel tegen SC Freiburg (2-2) op vrijdagavond nam de druk op de Duitse oefenmeester opnieuw toe.

In Freiburg verloor Bayern vrijdagavond wederom kostbare punten in de Duitse titelstrijd. Tuchel raakte extra in opspraak door opvallende uitspraken na afloop. "We speelden totaal zonder structuur en veel te ongedisciplineerd. We deden dingen die we nog nooit eerder hadden getraind of besproken."

Bayern maakte al bekend dat Tuchel na dit seizoen vertrekt, mogelijk komt het afscheid eerder. De Duitse tak van Sky meldt dat de return tegen SS Lazio in de achtste finales van de Champions League cruciaal kan worden. Tuchel blijft in elk geval tot dat duel aan als eindverantwoordelijke, benadrukt het medium.

Als Bayern, dat in Italië met 1-0 verloor, de kwartfinales niet bereikt, ligt een ontslag van Tuchel voor de hand, klinkt het. Als Der Rekordmeister zich ten koste van Lazio plaatst voor de laatste acht, is het aannemelijk dat Tuchel het seizoen afmaakt.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.