Arokodare bijt van zich af: Eerlijk gezegd ben ik die vragen over Onuachu beu

Arokodare bijt van zich af: "Eerlijk gezegd ben ik die vragen over Onuachu beu"

2 maart - 12:15
5

Toluwalase Arokodare lijkt Wouter Vrancken eindelijk overtuigd te hebben als eerste keuze in de spits van KRC Genk. De voorbije weken kreeg de Nigeriaan de voorkeur en dat leverde tegen zowel KV Mechelen (1-1) als RWDM (3-1) een belangrijke treffer op. In Genk blijft de hoop leven dat Arokodare op een dag Paul Onuachu kan doen vergeten, al hoort hij die vergelijking zelf niet graag.

Allebei rond de twee meter, allebei beresterk, allebei diepe spits en allebei een Nigeriaans paspoort. Het stond in de sterren geschreven dat Arokodare bij Genk afgewogen zou worden ten opzichte van Onuachu. Die parallel is niet helemaal eerlijk. Vooral qua doelpuntenproductie heeft Arokodare nog een inhaalbeweging te maken. Zijn voorganger maakte er liefst 85 in Genkse loondienst. Zelf zit Tolu dit seizoen aan elf stuks, waarvan acht in de Jupiler Pro League en drie op het Europese toneel.

Wanneer Het Belang van Limburg hem naar Onuachu vraagt, reageert Arokodare daar wat gefrustreerd op. "Eerlijk gezegd ben ik die vraag intussen een beetje beu. Het is niet omdat ik gekomen ben op het moment dat Onuachu is vertrokken of omdat ik ook groot ben en uit hetzelfde land kom, dat we voortdurend met elkaar vergeleken moeten worden", luidt zijn mening. Vorig seizoen leek Genk af te stevenen op de landstitel, maar de verkoop van Onuachu in de wintermercato kostte (te veel) punten. Arokodare kon niet meteen overtuigen als vervanger.

De aanvaller blijft vooral zijn eigen ding doen. "Ik voel geen druk om even goed te doen als Paul", beweert hij. Arokodare geeft zelf aan dat het moeilijk wordt om even vaak aan het kanon te staan als Onuachu. Belangrijke doelpunten maken moet wél lukken. "Het was me vorig seizoen bijna gelukt op de allerlaatste speeldag, tot die gelijkmaker in blessuretijd er anders over besliste."