Idumbo verkoos Sevilla boven Belgische terugkeer: Simpelweg beter project

Idumbo verkoos Sevilla boven Belgische terugkeer: "Simpelweg beter project"

4 maart - 23:30
12

Stanis Idumbo kon de afgelopen transferperiode terugkeren naar de Jupiler Pro League, maar besloot om toch in het buitenland te blijven en voor Sevilla FC te tekenen. Hij brengt nu meer uitleg over zijn keuze.

Onder andere RSC Anderlecht en KAA Gent dachten aan een terugkeer Toch werd het Sevilla. "Het project hier was simpelweg beter voor mij", vertelt Idumbo in La Dernière Heure. "Ik denk dat ik de juiste keuze heb gemaakt om hier te komen om te groeien. Als het zo moet zijn, zal ik snel mijn debuut maken bij het eerste elftal. Daarvoor ben ik hier gekomen. Ik geloof dat ik in Spanje een betere voetballer kan worden."

Tot nu toe lijkt Idumbo's keuze positief uit te pakken. Hij verzamelt speelminuten bij Sevilla Atletico in de Spaanse vierde klasse, waar hij tot nu toe twee keer heeft gescoord in vijf wedstrijden. Hij staat echter ook op het punt zijn debuut te maken in het eerste elftal van Sevilla. In de laatste vier competitiewedstrijden zat Idumbo steeds op de bank.

Het lijkt dus slechts een kwestie van tijd voordat hij zijn kans zal krijgen. "Ik weet dat de trainer vertrouwen in me heeft, maar hij wacht op het juiste moment om me in te zetten", gaat Idumbo nog verder.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.