'Club Brugge polst bij Afrika-Cup-held Broos voor functie van technisch directeur'

'Club Brugge polst bij Afrika-Cup-held Broos voor functie van technisch directeur'

1 maart - 12:34 Laatste update: 12:49
35

Club Brugge werkt volop aan een nieuwe structuur, waarbij de post van technisch directeur nog open staat. Voor die positie denken de West-Vlamingen nu aan een opvallende naam: Hugo Broos. Het cv van de 71-jarige bondscoach van Zuid-Afrika spreekt boekdelen.

Het dossier rond de opvolging van Vincent Mannaert ligt al langer bovenaan de stapel bij Club. Komende zomer zwaait de succesvolle directeur definitief af, maar eigenlijk speelt hij nu al geen rol meer in het dagelijkse bestuur. Na de uitschakeling van Blauw-Zwart tegen Union Saint-Gilloise in de beker kwam al naar buiten dat er sportieve sturing ontbreekt vanuit de leiding. Zo zou Ronny Deila nood hebben aan 'een klankbord'.

Club Brugge neemt die kritiek ter harte en is in haar zoektocht uitgekomen bij Broos. Op zijn erelijst valt in ieder geval weinig aan te merken. Als oud-Rode Duivel en ex-trainer van onder meer RSC Anderlecht en Club Brugge kent hij de kneepjes van het vak. Het leverde een prijzenkast op om 'u' tegen te zeggen, met drie Europese bekers en zeven landstitels, verdeeld over zijn periodes als speler en trainer. Zijn strafste stunt verwezenlijkte Broos in 2017, toen hij Kameroen naar de eindzege in de Afrika Cup loodste. In de editie van dit jaar flikte hij dat kunstje bijna opnieuw, ditmaal met Zuid-Afrika. Uiteindelijk veroverde hij brons.

Het heeft er echter alle schijn van dat het avontuur in Zuid-Afrika ten einde loopt. Club Brugge zou intussen al verschillende gesprekken gevoerd hebben met Broos, onthult Het Laatste NieuwsHoewel hij niet de enige kandidaat is, is het toch een serieuze piste. Broos zou in Brugge niet het volledige takenpakket van Mannaert overnemen. Zijn rol zou die van technisch directeur worden, waardoor hij mee waakt over het sportieve aspect, maar bijvoorbeeld niet alleen instaat voor de transfers. Broos vervulde eerder een gelijkaardige functie bij KV Oostende. Naar verluidt is 'de goesting groot' om terug bij Club aan de slag te gaan. Volgende week staan er gesprekken gepland met de Zuid-Afrikaanse voetbalbond.