Antwerp komt sterk voor de dag en heeft erg weinig problemen tegen Oostende

29 februari - 22:38 Laatste update: 22:42
10

Royal Antwerp FC heeft op De Bosuil afgerekend met KV Oostende in de returnmatch van de halve finale van de Croky Cup. Antwerp wist thuis zonder al te veel problemen met 3-0 te winnen via twee doelpunten van George Ilenikhena en een doelpunt van Zeno van den Bosch.

Royal Antwerp FC kreeg KV Oostende op bezoek voor de returnmatch van de halve finale van de Croky Cup. Bij Oostende werd het eerder 1-1 in de heenmatch van de halve finale. De match begon en Antwerp liet er direct geen gras over groeien tegen Oostende.

Antwerp zette Oostende met de rug tegen de muur en De Kustboys konden er amper uitkomen. Na 17 minuten wist Antwerp via Ilenikhena op voorsprong te komen. De corner bleef hangen in het zestienmetergebied van Oostende en Ilenikhena reageerde het scherpst.

Oostende kon ook na het doelpunt van Antwerp weinig terugdoen. Het was Antwerp dat opnieuw voor de aanval koos en na 27 minuten was het opnieuw via een stilstaande fase waaruit The Great Old wist te scoren. Jacob Ondrejka legde de bal via een vrije trap op het hoofd van Van Den Bosch, die zijn eerste treffer voor Antwerp wist te maken.

Antwerp was heer en meester in de eerste helft tegen Oostende. De regerende bekerwinnaar toonde zich de gehele eerste helft zeer gefocust tegen Oostende. De Kustboys hadden moeite om zich te tonen tegen Antwerp.

Ook in de tweede helft was het Antwerp dat zich dominant toonde tegen Oostende. Oostende kwam er af en toe uit, maar dit leverde geen grote kansen op. Antwerp had de bal en speelde een volwassen match tegen de ploeg uit de Challenger Pro League.

In de slotfase van de match leken zowel Antwerp als Oostende niet meer op het scorebord komen. Toch was het Antwerp dat via Victor Udoh en Ilenikhena nog een keer aanzette tegen Oostende.

Udoh ontsnapte langs de zijkant en gaf een goed geplaatste voorzet op het hoofd van Ilenikhena. De spits pakte het cadeautje in de 89e minuut uit en kopte de match op slot. Antwerp boekte een zakelijke overwinning tegen Oostende, door heel weinig weg te geven. In de finale van de Croky Cup wacht een spannende kraker tegen Union SG.