Vandenbempt: Crisis Club Brugge, rijkste club heeft lat daar zelf gelegd

Vandenbempt: "Crisis Club Brugge, rijkste club heeft lat daar zelf gelegd"

29 februari - 21:30
33

Peter Vandenbempt zag Club Brugge op bezoek bij Union SG met 2-0 onderuitgaan. Hierdoor ging niet Club Brugge, maar Union door naar de finale van de Croky Cup. Volgens Vandenbempt is het wel degelijk crisis bij Club Brugge.

Vandenbempt hoorde hoofdtrainer Ronny Deila zich afvragen of er wel een crisis is bij Club Brugge. “Maar natuurlijk is het crisis bij Club Brugge. Daar gaat niemand omheen draaien”, deelt Vandenbempt via Sporza.

Het viel Vandenbempt op dat Deila geirriteerd was tijdens de persconferentie na de match tussen Union en Club Brugge. “Hij krijgt natuurlijk al weken vervelende vragen, maar hij maakt zelf ook ongelukkige opmerkingen”, meent Vandenbempt.

Vandenbempt vond het ongelukkig dat Deila zei dat wanneer Club Brugge de lat zo hoog legt, het altijd slecht is. “Nee, de lat ligt daar waar Club ze met zijn prestaties en als rijkste club zelf heeft gelegd. We mogen toch zeggen dat Club nu ver beneden die norm zit”, geeft Vandenbempt aan.

Vandenbempt denkt dat Deila nog wel goed bij de spelersgroep van Club Brugge ligt, maar vindt toch dat Club Brugge naar de verantwoordelijkheid van de trainer moet kijken. “Hoe komt het dat Club Brugge nu al voor de 5e keer in het slot van de wedstrijd onderuit gaat en mentale broosheid toont? Dat is ook de verantwoordelijkheid van de trainer”, besluit Vandenbempt.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.