Atlético-fan opgepakt voor racistisch bejegenen 8-jarig meisje met Real-shirt

Atlético-fan opgepakt voor racistisch bejegenen 8-jarig meisje met Real-shirt

29 februari - 18:32
6

Een Atlético Madrid-supporter is gearresteerd voor het racistisch bejegenen van een achtjarig meisje. Zij droeg een shirt met daarop de naam van Real Madrid-ster Vinícius Júnior. Dat heeft de politie aan diverse Spaanse media laten weten. 

De man in kwestie is beschuldigd van een aanval op het meisje, dat op de armen van een familied lid zat. Ze kreeg racistische beledigingen en doodsbedreigen te horen, zo heeft politie in Madrid laten weten. 

De supporter van Atlético wordt nu vervolgd als de vermoedelijke dader van een haatmisdrijf. Ook zou hij twee keer de arm van de persoon die het meistje vasthield hebben aangeraakt, waarna omstanders ingrepen. Het incident voltrok zich op 24 september, vlak voor de Madrileense derby. 

Kort daarna nodigde Real het meisje uit in het eigen Santiago Bernabéu. Daar kreeg ze een shirt van De Koninklijke, in aanwezigheid van Rodrygo, Éder Militão en ook Vinícius. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.