Het grote transfersucces van Union: Daarom duurt het al zoveel jaren op een rij

Het grote transfersucces van Union: "Daarom duurt het al zoveel jaren op een rij"

29 februari - 17:45
4

Union SG heeft de laatste jaren flink wat verborgen talenten kunnen vinden en ze laten schitteren in de JPL. Sporting Charleroi-speler Daan Heymans weet waarom Union SG zo succesvol is in het doen van goede zaken op de transfermarkt.

Volgens hem ligt de reden voor die goede zaken vooral in het transferbeleid van de club. "Felice Mazzu zei dat ze de data van bovenaf bij Union SG wel filteren op kwaliteit, maar ook enorm inzetten op het menselijke vlak", geeft hij aan bij Sporza.

"Ze kijken echt of een speler die ze willen halen wel in de groep zou passen. Dat zijn enorme background checks die ze telkens doen. Daarom duurt het succes al zoveel jaren op rij. Je moet aanvoelen of de persoon zou passen in de groep die er nu al is", klinkt het.

Union SG presteert al drie jaar op rij zeer goed en speelt mee voor de landstitel. Hoewel ze tot nu toe geen prijs hebben kunnen pakken in de laatste fase, kan dat dit seizoen anders aflopen. Het wist zich al te kwalificeren voor de bekerfinale en staat overtuigend aan de leiding in de JPL.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.