Club Brugge overtuigt niet in JPL: Deila haalt minste punten sinds 1982(!)

Club Brugge overtuigt niet in JPL: Deila haalt minste punten sinds 1982(!)

29 februari - 16:00 Laatste update: 16:20
31

Club Brugge is uitgeschakeld in de Croky Cup en lijkt ook helemaal titelkandidaat af. Het is zelfs nog strijden voor een plekje in Play-Off 1 en de druk op Ronny Deila neemt toe. De cijfers spreken ook helemaal niet in zijn voordeel.

Volgens de Noorse trainer liggen de verwachtingen dit seizoen bij Club Brugge te hoog. Zelf vindt hij Club Brugge dan ook niet uitzonderlijk slecht presteren. "Ik kan mezelf in de spiegel kijken, heb zeker mijn verantwoordelijkheid en het moet beter, maar alles zit tegen", gaf hij na het verlies tegen Union aan. De resultaten zitten in de Croky Cup niet mee, maar ook in de competitie gaat het voorlopig niet al te best.

Blauw-Zwart staat momenteel wel nog steeds op een derde plaats, maar kan voorlopig toch niet spreken van een goed seizoen in de competitie. Het won slechts 12 van de 27 wedstrijden, verloor recent nog van RSC Anderlecht in eigen huis, heeft al een achterstand van twintig(!) punten op leider Union en moet zelfs vrezen voor een plekje in Play-Off 1. Als we terugblikken in de geschiedenis, zien we Club Brugge het amper slechter doen qua puntenaantal.

Dit seizoen pakte Club Brugge namelijk slechts 45 punten na 27 speeldagen. Dat is zelfs één punt minder dan het afgelopen seizoen na 27 speeldagen en zes punten minder dan het laatste titeljaar. De laatste keer dat Club Brugge het slechter deed is in het seizoen 1981-1982, toen Club Brugge slechts 23 punten sprokkelde na 27 speeldagen en bijna degradeerde. Een jaar daarvoor pakte het ook slechts 43 punten na 27 partijen, dat weet statistiekenman Michel Berix.

Uit de top zes?
Voor Club Brugge is Play-Off 1 dan ook verre van zeker en moet het dus vrezen om uit de top zes te vallen. Ook dat is van het seizoen 1981-1982 geleden, toen Club Brugge vijftiende eindigde. In totaliteit is het, sinds de definitieve promotie naar Eerste Klasse in 1959-1960, ook amper zes keer gebeurd dat Blauw-Zwart niet in de top zes wist te eindigen. Aan Deila nu de taak om dat te voorkomen, anders dreigt zijn verhaal bij Club Brugge helemaal uit te zijn.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.