'Union is een onwaarschijnlijke cocktail van ingrediënten waarmee je succes haalt'

'Union is een onwaarschijnlijke cocktail van ingrediënten waarmee je succes haalt'

29 februari - 14:50
1

Union SG heeft Club Brugge verslagen in de strijd om een plek in de finale van de Beker van België (2-0). Union zit dus nog steeds op rozen en vecht nog om prijzen in allerlei toernooien. Peter Vandenbempt verklaart het succes van de club.

De analist zette de succesfactoren op een rij. 'Ze stralen een soort van onoverwinnelijkheid uit, enorme solidariteit, spelvreugde, fysieke paraatheid... Tactisch is coach Alexander Blessin heel sterk, bij de wisselspelers is er weinig kwaliteitsverlies', schreef Vandenbempt op Sporza.

Juist de combinatie zorgt voor het succes volgens Vandenbempt. 'Het is een onwaarschijnlijke cocktail met ingrediënten waarmee je succes haalt. Dat heeft te maken met goede scouting en rekrutering, maar vooral ook met de "winning mood" waarin Union zit', pende Vandenbempt.

En zo ging de analist nog even door met de loftrompet. 'Ze hebben alles: uitstekende voetballers, knokkers, lepe voetballers, smeerlapjes ook, scorend vermogen en een paar geweldige talenten. Het is een geweldig elftal en ze stralen spelplezier uit', aldus Vandenbempt.

De tegenstander van Union in de bekerfinale wordt donderdagavond bekend. Dan strijden Royal Antwerp FC en KV Oostende om een plek in de finale.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.