Ziekenboeg Antwerp loopt leeg: Coulibaly volledig fit, Balikwisha traint mee

Ziekenboeg Antwerp loopt leeg: "Coulibaly volledig fit, Balikwisha traint mee"

29 februari - 11:45
2

Net als enkele andere topclubs zit ook Royal Antwerp FC in een moeilijke periode. Sprankelen doen de troepen van Mark van Bommel zelden, al was de overvolle ziekenboeg de voorbije weken een geldig excuus. Die loopt intussen stilaan leeg.

Op zijn persconferentie in aanloop naar het levensbelangrijke bekerduel met KV Oostende had Van Bommel goed nieuws. "Het blessurelijstje is al langer geweest, dat klopt", tekende Gazet van Antwerpen op uit de mond van de Nederlander. Zo trainde Ritchie De Laet woensdag voor het eerst sinds januari nog eens volledig mee. Hij was overigens niet de enige. "Balikwisha en Valencia ook al een tijdje", gaf Van Bommel aan.

Voor dat drietal komt de halve finale tegen Oostende wel nog te vroeg. Het hoofddoel lijkt hen klaar te stomen voor de start van de Play-Offs. Twee andere zorgenkinderen zijn inmiddels wél fit genoeg. "Matazo en Coulibaly zijn helemaal klaar voor de strijd", liet Van Bommel er geen twijfel over bestaan. 

Matazo kwam in de wintermercato op huurbasis over van AS Monaco, maar sukkelde toen nog met het lichaam. De voorbije weken kreeg hij al enkele invalbeurten. Mogelijk start de middenvelder tegen KVO voor het eerst in de basis. Voor Coulibaly bracht 2024 nog niet al te veel voorspoed. Hij wacht nog op zijn eerste minuten. In tussentijd deed Zeno Van den Bosch het uitstekend als vervanger, dus het is maar de vraag of Van Bommel Coulibaly weer meteen aan de aftrap brengt.