'Spanningen bij Real Madrid: Ancelotti krijgt volgend dilemma voor de kiezen'

'Spanningen bij Real Madrid: Ancelotti krijgt volgend dilemma voor de kiezen'

29 februari - 11:36
3

De relatie tussen Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti en verdediger Nacho Fernández is gespannen, schetst The Athletic in een analyse. Het is niet het eerste probleem waar de Italiaanse keuzeheer mee moet dealen.

Luka Modric, die teleurgesteld is in De Koninklijke, staat op de nominatie om Madrid komende zomer te verlaten, terwijl ook Arda Güler ontevreden is over het aantal speelminuten dat hij krijgt van Ancelotti. Nu is ook de relatie tussen de 64-jarige trainer en Nacho tot het vriespunt gedaald, meldt The Athletic.

Nacho krijgt dit seizoen veel meer speeltijd dan vooraf gedacht. Dat heeft alles te maken met de blessures van Éder Militão, David Alaba en Antonio Rüdiger. Toch heeft de 34-jarige verdediger naar verluidt niet het gevoel dat hij het volledige vertrouwen van Ancelotti krijgt. Het zou bij Nacho onder andere verkeerd zijn gevallen dat zijn oefenmeester ervoor koos om Aurélien Tchouaméni onlangs als verdediger de voorkeur te geven boven hem.

Vorig seizoen gaf Nacho al toe dat hij Real bijna had verlaten vanwege een gebrek aan speeltijd. Deze zomer zal hij wederom een beslissing over zijn toekomst moeten nemen. Zijn contract loopt medio dit jaar af.