Ronaldo verdedigt zich na opmerkelijk gebaar: 'Gebruikelijk in Europa'

Ronaldo verdedigt zich na opmerkelijk gebaar: 'Gebruikelijk in Europa'

28 februari - 14:57
13

Cristiano Ronaldo is zich van geen kwaad bewust na zijn opvallende manier van juichen voor Al Nassr afgelopen weekend. De Saudische voetbalbond begon een onderzoek vanwege een vermeend obsceen gebaar van de Portugese ster.

Ronaldo droeg met een treffer bij aan de 2-3 zege bij Al Shabab. Na afloop scandeerden fans van de thuisploeg de naam van Lionel Messi, waarna de 39-jarige aanvaller op bijzondere wijze reageerde. Dat was echter geen provocatie, beweert hij.

"Ik respecteer alle clubs. Mijn gebaar drukt kracht en overwinning uit, het is niet beschamend. In Europa is het gebruikelijk", verdedigde Ronaldo zich tegenover de Saudische instanties, meldt Al-Riyadiya. 

De Saudische bond beslist vermoedelijk snel over een mogelijke straf voor Ronaldo. De oud-speler van Manchester United, Real Madrid en Juventus zou een schorsing van twee duels boven het hoofd hangen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.