'FC Barcelona laat oog vallen op clubloze 45-voudig international van Spanje'

'FC Barcelona laat oog vallen op clubloze 45-voudig international van Spanje'

28 februari - 09:14
2

FC Barcelona onderzoekt momenteel de mogelijkheid om zich te versterken met David de Gea. Dat melden diverse Spaanse media, waaronder Mundo Deportivo. De 33-jarige keeper geniet sinds afgelopen zomer een transfervrije status. 

De Gea maakte in juli van vorig jaar, na liefst twaalf seizoenen, bekend te vertrekken bij Manchester United. Vanwege zijn aflopende contract liep hij gratis de deur uit op Old Trafford. United strikte vervolgens André Onana, terwijl De Gea nog altijd clubloos is. 

Mogelijk komt daar binnenkort verandering in, want de 45-voudig international van Spanje, die eerder al interesse wekte vanuit Engeland en Saudi-Arabië, staat in de belangstelling van Barcelona. De Catalanen zouden een goede kans maken om hem in te lijven. 

Hij wordt gezien als een financieel aantrekkelijke optie voor achter eerste doelman Marc-André Ter Stegen. Barcelona verkeert in financieel zwaar weer, maar ziet in de mogelijke komst van De Gea zowel een kwaliteitsimpuls als een extra stukje ervaring voor de selectie. Mocht De Gea daadwerkelijk naar Barcelona verkassen, dan wordt de afgelopen zomer aangetrokken Iñaki Peña waarschijnlijk de derde doelman. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.