Olsson (ex-RSC Anderlecht) opgenomen in ziekenhuis: Onze gedachten zijn bij hem

Olsson (ex-RSC Anderlecht) opgenomen in ziekenhuis: "Onze gedachten zijn bij hem"

27 februari - 10:55 Laatste update: 11:20
10

Voormalig RSC Anderlecht-middenvelder Kristoffer Olsson werd afgelopen dinsdag opgenomen in het ziekenhuis. De middenvelder verloor thuis het bewustzijn en wordt sindsdien behandeld in het Aarhus University Hospital, waar hij beademd wordt. RSC Anderlecht heeft dinsdag de middenvelder een hart onder de riem gestoken. 

De Zweedse international werd afgelopen dinsdag opgenomen nadat hij het bewustzijn verloor toen hij thuis was. De 28-jarige Olsson zou lijden aan een acute hersenaandoening, zo meldt de website van zijn club Midtjylland. Een precieze oorzaak kon nog niet worden vastgesteld door een team van specialisten.

"Iedereen bij FC Midtjylland is uiteraard diep getroffen door de plotselinge ziekte van Kristoffer. Onze gedachten en volledige steun gaan uit naar Kristoffer en zijn familie", klinkt het bij de Deense club.

Ook RSC Anderlecht wil zijn voormalige middenvelder een hart onder de riem steken. “RSC Anderlecht is geschokt bij het vernemen van het nieuws over Kristoffer. Kris speelde van 2021 tot 2023 in paars-witte loondienst en liet altijd een voorbeeldige indruk na bij iedereen binnen de club. We hopen allemaal dat Kris snel en volledig herstelt. Onze gedachten zijn bij hem en zijn naasten", klinkt het op de website van de club. 

Olsson kwam dit seizoen al twintig keer uit voor FC Midtjylland, die de derde plek in de Deense competitie bezet. In 2017 debuteerde hij voor het Zweedse nationale elftal. De middenvelder kwam tot nu toe aan 47 interlands.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.