'Vanheusden kon enkel tenen nog bewegen, er was vrees voor een verlamming'

'Vanheusden kon enkel tenen nog bewegen, er was vrees voor een verlamming'

27 februari - 10:05
3

Zinho Vanheusden kon komende zaterdag tegen KAA Gent zijn honderdste officiële wedstrijd spelen voor Standard. Na zijn val en blessure aan de rug zal dat nog even moeten wachten. Zus Lisa Vanheusden reageert op de blessure van haar broer. 

Naar verluidt was er vlak nadat Vanheusden naar binnen werd gebracht, schrik dat Vanheusden verlamd zou zijn. "Hij had extreem veel pijn en was hard aan het wenen", aldus zus Lisa in Het Belang van Limburg. "De pijn straalde uit over heel zijn been en hij kon enkel zijn tenen nog bewegen, dus we hebben even schrik gehad voor een verlamming." 

Uit de scan bleek dat Vanheusden geen breuk had opgelopen, maar dat een eerder ontstane hernia de oorzaak is van zijn helse pijn. "Die hernia was onder controle, maar door de slag moet er iets verschoven zijn waardoor hij nog amper kon bewegen van de pijn", zegt zijn zus. "De verpleegsters moesten zelfs zijn vuile voetbalkleren van zijn lijf knippen om hem om te kleden, hij kon helemaal niets meer."

Het is niet de eerste keer dat 'pechvogel' Vanheusden geblesseerd raakt. "Hij verdient dit niet. Het is onvoorstelbaar hoeveel pech hij heeft", klinkt het bij Lisa. "Ik ken niemand die mentaal sterker is dan Zinho, maar zelfs bij hem begint het emotioneel door te wegen."

Vanheusden mocht ondertussen maandagavond het ziekenhuis verlaten. Een MRI-scan moet later deze week de precieze ernst van de blessure uitwijzen. In het beste geval kan een simpele infiltratie verlichting brengen. In het slechtste geval moet hij onder het mes en zit het seizoen van Vanheusden erop. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.