‘Vanheusden verlaat ziekenhuis, MRI-scan moet duidelijkheid scheppen’

‘Vanheusden verlaat ziekenhuis, MRI-scan moet duidelijkheid scheppen’

26 februari - 17:50 Laatste update: 27 februari - 08:28
3

Standard verloor zaterdagavond op bezoek bij leider Union Saint-Gilloise met 2-1. Kapitein van de Rouches, Zinho Vanheusden, moest al voor rust het veld verlaten nadat hij slecht neerkwam. Vanheusden werd vandaag onderzocht door een rugspecialist.

Vanheusden kreeg een zware klap te verwerken, waarna hij de nacht van zondag op maandag doorbracht in het Erasmusziekenhuis in Brussel. Hoewel de scan geen breuk aan het licht bracht, bleek de centrale verdediger last had van een hernia, waarschijnlijk door de enorme klap. Vanheusden kreeg morfine toegediend om de pijn te verlichten.

Maandag stonden er volgens La Dernière Heure verdere onderzoeken gepland, waarbij Vanheusden onderzocht werd door een rugspecialist. Het is voorlopig nog onduidelijk of de centrale verdediger het ziekenhuis zal mogen verlaten en hoelang hij buiten strijd zal zijn bij Standard. De komende uren moeten meer informatie opleveren.

Komende zaterdag staat het duel tussen Standard en KAA Gent op het programma, maar daarvoor zal Ivan Leko jammer genoeg niet kunnen rekenen op zijn kapitein.

Update: Volgens Het Laatste Nieuws heeft Zinho Vanheusden het ziekenhuis verlaten na zijn val tegen Union SG. Later deze week moet een MRI-scan meer duidelijkheid scheppen over de blessure van de Standard-verdediger.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.