OFFICIEEL: STVV-spits Okazaki stopt met profvoetbal aan het einde van het seizoen

OFFICIEEL: STVV-spits Okazaki stopt met profvoetbal aan het einde van het seizoen

26 februari - 08:40 Laatste update: 08:41

Shinji Okazaki hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen aan het einde van dit seizoen. De 37-jarige spits kampt namelijk regelmatig met blessures. Dat meldt STVV via de officiële kanalen.

De Japanner revalideert momenteel van een knieblessure. ''Ik heb beslist om aan het eind van dit seizoen een punt te zetten achter mijn carrière. Ik heb alles gegeven als voetballer, maar als sportman moet je ook naar jouw lichaam luisteren. Vandaag bots ik tegen mijn fysieke limieten'', vertelde Okazaki.

Okazaki heeft gedurende zijn loopbaan aanzienlijke successen gekend. Zo won de Japanner de Premier League met Leicester City en was de spits ook een vaste waarde bij VfB Stuttgart en FSV Mainz in de Bundesliga.

Aan het einde van dit seizoen zal Okazaki twee seizoenen in de Jupiler Pro League hebben gespeeld in het shirt van STVV, als afsluiting van zijn carrière.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.