Vandereycken: 'Ik begrijp niet waarom Club Brugge plots minder druk ging zetten'

Vandereycken: 'Ik begrijp niet waarom Club Brugge plots minder druk ging zetten'

26 februari - 09:20
90

René Vandereycken was afgelopen zondag toeschouwer bij de wedstrijd tussen RSC Anderlecht en Club Brugge. De voormalige trainer van onder meer RSC Anderlecht begreep niets van de tactiek van Club Brugge.

Club Brugge leek het bij de 1-0 wel prima te vinden. 'Het blijft wel opvallend hoe Club Brugge eens het op voorsprong staat plots minder druk gaat zetten. Ze lijken liever een voorsprong te verdedigen dan hem verder uit te bouwen. In de eerste helft zetten ze nochtans wél goed druk en als ze die lijn na de 1-0 hadden doorgetrokken, konden ze Anderlecht ook dooddoen', schreef Vandereycken in Het Nieuwsblad.

Vandereycken heeft geen idee wat de reden is van de tactiek. 'Waarom dat niet gebeurt, is als buitenstaander moeilijk te beoordelen. Het is alleszins typerend voor de laatste maanden van Club, want dit is niet de eerste keer dat het een voorsprong weggeeft', aldus Vandereycken.

Club Brugge ziet RSC Anderlecht een voorsprong van 12 punten nemen in het Jupiler Pro League-klassement na het verlies.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.