En of het spannend is om top-zes: nummer drie Club Brugge kan er volgende week uit

En of het spannend is om top-zes: nummer drie Club Brugge kan er volgende week uit

25 februari - 22:35 Laatste update: 27 februari - 14:00
57

Union Saint-Gilloise en (in iets mindere mate) RSC Anderlecht lijken buiten categorie, maar daarachter is het ongemeen spannend in de strijd om de Champions' Play-Off. Tussen het voorlopige nummer drie, Club Brugge, en nummer zeven, KAA Gent, liggen amper twee punten verschil. Bijgevolg kan het zomaar zijn dat Club volgend weekend uit de virtuele top-zes zakt.

Club Brugge deed deze zondag uiteraard een slechte zaak door met 1-2 te verliezen van rivaal RSC Anderlecht. Ook Gent schoot zichzelf in de voet. In het slot liet het Royal Antwerp FC nog terugkeren tot 2-2, waardoor de eieren niet langer veilig in het mandje zitten. Straffer zelfs: De Buffalo's zijn hun plekje in de voorlopige top-zes kwijt, ten voordele van KRC Genk. Geen al te fijne timing, zo drie speeldagen voor het einde van de reguliere competitie ...

De voorlopige stand in de strijd om de Champions' Play-Off:
3. Club Brugge - 45 punten

4. Royal Antwerp FC - 45
5. Cercle Brugge - 43
6. KRC Genk - 43
7. KAA Gent - 43
8. KV Mechelen - 39
9. Sint-Truiden - 37

In theorie maken ook KV Mechelen en Sint-Truiden dus nog kans op de top-zes, maar dan zal er nog veel water naar de Noordzee moeten vloeien. De hoofdkandidaten staan van plek drie tot en met zeven, op een piepkleine zakdoek. Geen van die vijf mag zich nu al zeker wanen, zelfs Club niet. Dat de derde uit de stand aan het begin van speeldag 28 nog steeds met de daver op het lijf moet spelen, is bijzonder opvallend.

Want jazeker, het kan wel degelijk mislopen voor Club Brugge. Zelfs volgend weekend al! Dan trekt Blauw-Zwart op bezoek bij Genk. Als de Limburgers die partij tot een goed einde brengen, wippen ze dus al over Club heen. Als ook Antwerp (thuis tegen STVV), Gent (op Standard) en Cercle (thuis tegen KV Mechelen) hun wedstrijd zouden winnen, staat het water de Bruggelingen plots aan de lippen. Dat geldt uiteraard ook voor de andere uitdagers: een uitschuiver kan de komende weken dodelijk zijn. Spanning troef!