Van Dijk kopt Liverpool in extremis naar winst in finale League Cup tegen Chelsea

25 februari - 19:02

Na 120 minuten voetbal was het Liverpool dat de finale om de Carabao Cup won ten koste van Chelsea. Aanvoerder Virgil van Dijk kopte zijn ploeg naar de winst. Uiteindelijk wist Liverpool met 0-1 te winnen tegen Chelsea.

Liverpool was de bovenliggende partij in de beginfase. Luis Diaz was dicht bij de 1-0 toen hij op aangeven van Cody Gakpo kon uithalen. Chelsea-doelman Djordje Petrovic kon redden. Niet veel later werd Ryan Gravenberch vol op zijn enkel geraakt door de voormalige middenvelder van Beerschot Moisés Caicedo. De Nederlandse middenvelder moest de strijd vroegtijdig staken en werd per brancard van het veld getild.

Na 32 minuten dacht Raheem Sterling de openingstreffer voor de Londenaren te maken. Maar nadat de VAR er een blik op wierp, bleek aangever Nicolas Jackson buitenspel te staan. Via Gakpo was Liverpool vlak voor rust weer dichtbij een goal. De aanvaller kopte de bal op de paal. Zo gingen beide ploegen zonder doelpunten de rust in.

In de tweede helft was het Virgil van Dijk die fraai raak wist te koppen. De aanvoerder van Liverpool torende boven Ben Chillwell uit en de bal eindigde in de verre hoek. Maar ook hier stak de VAR een stokje voor. Wataru Endo vangt Levi Colwill op waardoor Van Dijk vrij baan had. De Japanner van Liverpool bleek buitenspel te staan. Hierna kregen beide ploegen kansjes, maar goals bleven uit. Zo stevenden ze af op verlening.

In de verlenging was het Liverpool dat aandrong tot een doelpunt. Na alle wissels stond er een jeugdig team op het veld. Een paar keer waren ze dicht bij de 0-1. Maar Djordje Petrovic reageerde alert. Penalty’s leken te gaan bepalen wie er met de cup vandoor ging. Tot Virgil van Dijk in minuut 118 toch de 0-1 binnen kopte. De VAR kon er nu niks aan veranderen. Zo scoorde de centrale verdediger de winnende voor Liverpool.