Hoofdtrainer Ten Hag opvallend mild bij United: 'Kijken naar the bigger picture'

Hoofdtrainer Ten Hag opvallend mild bij United: 'Kijken naar the bigger picture'

24 februari - 23:07
14

Hoofdtrainer Erik ten Hag vindt dat zijn ploeg 'karakter' heeft getoond tegen Fulham, ondanks dat Manchester United gezapig voor de dag kwam en in de blessuretijd onderuit ging. Voor Ten Hag is het duidelijk wat er mis ging bij de winnende treffer. Bij Fulham stond Rode Duivel Timothy Castagne de hele match in het veld. 

Door een erg late goal van Alex Iwobi verloor United zaterdag met 1-2 van Fulham. The Red Devils werden bij dat moment geklopt op de counter, maar Ten Hag ziet een ander sleutelmoment. "Ik denk dat het slechte positionering is", vertelt hij bij beIN Sports over de winnende treffer. "We moeten elkaar daar meer pushen, dit kan niet gebeuren."

"In de hoek moeten we ze vastzetten en niet toestaan dat ze eruit komen. Het team moet ervoor zorgen dat de posities goed ingevuld worden. We worden nu gestraft voor een detail", zegt Ten Hag, wiens ploeg geplaagd wordt door blessures. "We moeten veel wijzigen in het team en natuurlijk heeft dat consequenties. We speelden niet op hetzelfde niveau als in de laatste weken."

Desondanks is de Nederlandse manager wel trots op zijn team, zo laat hij weten bij de BBC. "Het team toonde veel karakter om zich terug te vechten. We verdienden de gelijkmaker en gingen voor de overwinning. We toonden een grote persoonlijkheid. We hadden onze kansen moeten pakken. Maar je moet ook kijken naar the bigger picture. Dat ziet er namelijk erg goed uit."