FC Barcelona klimt iets dichter bij Real Madrid na ruime zege op Getafe

24 februari - 18:40 Laatste update: 18:44

FC Barcelona vergat woensdag om Napoli over de knie te leggen in de Champions League (1-1), maar had duidelijk minder moeite met Getafe. De wedstrijd eindigde met een klinkende 4-0 overwinning voor Barça.

Na twintig minuten brak Raphinha de ban. De Braziliaan kon zomaar op doelman David Soria af na een diepe bal van Jules Koundé en hij rondde beheerst af. Barça ontsnapte bij een bal op de paal, maar had verder weinig te duchten van de bezoekers. De bevrijdende 2-0 viel na een vlotte aanval in de 53ste minuut en werd gemaakt door João Felix.

Niet veel later gooide De Jong het duel in het slot. De Oranje-international ging zelf op avontuur en kreeg de bal terug via Raphinha: 3-0. Voor De Jong is het zijn tweede treffer van het seizoen. Invaller Fermín López gaf de score in blessuretijd een nog fraaier aanzien. Aan de andere kant werden Mason Greenwood en Borja Mayoral, die dit seizoen al vijftien keer scoorde, nauwelijks gevaarlijk.

Daarmee wist Barça eindelijk weer eens een ruime zege te boeken. De ploeg van Xavi klimt voorlopig naar de tweede plaats, op vijf punten van koploper Real Madrid. Girona heeft één punt minder. Die twee teams komen nog wel in actie dit weekend.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.