Steuckers moest KRC Genk verlaten voor STVV: Er waren zeker tranen

Steuckers moest KRC Genk verlaten voor STVV: "Er waren zeker tranen"

26 februari - 20:46 Laatste update: 21:13
10

In 2017 maakte Jarne Steuckers de overstap van KRC Genk naar STVV. Als jeugdspeler werd hij destijds weggestuurd bij Racing Genk vanwege zijn vermeende tekortkomingen. Dat kwam ook bijzonder hard aan bij de middenvelder.

De meest recente derby tussen Racing Genk en STVV eindigde in een gelijkspel van 1-1. Opvallend was dat bij Sint-Truiden veel spelers op het veld stonden die een verleden hadden bij KRC Genk, waaronder Jarne Steuckers.

"Bij STVV spelen we nu met veel lokale jongens, sommigen met een verleden bij Genk. Als kind speelde ik daar met Maarten Vandevoordt, Tobe Leysen, en nu ook met mijn huidige ploeggenoten Rein Van Helden en Robert-Jan Vanwesemael", vertelde Steuckers aan Het Nieuwsblad.

Op zijn vijftiende was het voor Steuckers echter afgelopen bij Genk. "Ja, ik werd weggestuurd omdat ze vonden dat ik niet goed genoeg was", vervolgde hij. "Ik moet toegeven dat ik in mijn laatste jaar veel last had van blessures, dus het kwam niet helemaal onverwacht.

"Toch stortte mijn wereld even in. Er waren zeker tranen, ja. 'Wat nu?' dacht ik. Er was geen plan B. Ik moest zelfs van school veranderen. Gelukkig ben ik erg blij dat ik bij STVV terecht ben gekomen, waar ik weer kon opbloeien", besloot Steuckers.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.