Nagelsmann haalt hard uit naar Bayern: Had weinig met de werkelijkheid te maken

Nagelsmann haalt hard uit naar Bayern: "Had weinig met de werkelijkheid te maken"

23 februari - 23:24

Julian Nagelsmann heeft in een interview met Der Spiegel uitgehaald naar zijn voormalig werkgever Bayern München. De oefenmeester is van mening dat hij niet de tijd heeft gekregen om dingen te veranderen bij de Duitse topclub. Nagelsmann verwijst naar collega's Jürgen Klopp en Pep Guardiola.

"Ik heb bij Bayern getekend met als doel om dingen te veranderen", begint de Duitser. Volgens hem zijn er clubs die een trainer tijd geven om wijzigingen door te voeren, maar daar was bij Bayern München geen sprake van. "Jürgen Klopp was vijf jaar bij Liverpool totdat hij daar voor het eerst kampioen werd. Pep Guardiola werd pas na zeven jaar kampioen. De coaches bij Bayern München krijgen niet zoveel tijd om iets te ontwikkelen."

Nagelsmann vindt dat er een gebrek aan transparantie is in de voetbalwereld. Hij is niet te spreken over de communicatie na zijn ontslag. "Wat er na een scheiding naar de buitenwereld wordt gecommuniceerd, heeft weinig met de werkelijkheid te maken", aldus de oefenmeester, die inmiddels bondscoach is van Duitsland. "Maar zo is het altijd gegaan in het voetbal en dat zal de komende dertig jaar ook zo blijven."

Na een 2-1 nederlaag op bezoek bij Bayer Leverkusen viel het doek voor Nagelsmann bij Bayern München. Na afloop van dat duel volgde er een interlandperiode en de Duitser ging, voordat hij officieel ontslagen werd, op skivakantie met zijn vrouw. Hier kwam volgens Nagelsmann 'onterechte' kritiek op. "Ik was zoals gewoonlijk van maandag tot en met woensdag op het trainingscomplex. Ik was overigens de enige, want daar was niemand van de verantwoordelijken aanwezig. Ik ging toen op een korte vakantie van woensdagmiddag tot vrijdagochtend. Ook dat werd goedgekeurd."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.