Supporters reageren op maatregelen bij Lokeren-Temse

Maatregelen na incidenten bij Lokeren-Temse schieten in verkeerde keelgat bij fans

23 februari om 22:00

Na de incidenten van afgelopen zaterdag bij de wedstrijd tussen KSC Lokeren-Temse en Jong Gent, wil de storm rond het Daknamstadion maar niet gaan liggen. De strenge maatregelen die door het bestuur werden opgelegd zijn in het verkeerde keelgat geschoten bij de supporters. Zij schreven een open brief.

De supportersclubs hebben alvast begrip dat er een reactie moest komen vanuit het bestuur. "Dat er een reactie ging komen was duidelijk, maar de manier waarop heeft de situatie enkel erger gemaakt", aldus de supporterclubs in hun open brief. "Nu zijn ook de trouwe fans, die niets met de onruststokers te maken hebben, op hun tenen getrapt."

De club besloot dat vanaf nu er per account slechts één ticket gekocht kan worden, om onruststokers makkelijker te kunnen identificeren. "Dit is echter bijzonder omslachtig", klinkt het. "Fans zullen zo lastiger de weg vinden naar het stadion."

Ook het besluit om geen spandoeken of vlaggen meer toe te staan, kan op weinig begrip rekenen. "Dat men doeken wil verbannen die over het publiek heen gaan, zou begrijpelijk zijn, maar dat men zelfs vlaggen gaat verbieden, is met een bazooka op een mug schieten", gaan de verenigde supportersclubs verder. "Algemene repressie jaagt supporters op stang, terwijl het probleem te herleiden is tot een beperkt aantal individuen. Wij vragen de club dan ook de genomen maatregelen te heroverwegen en de dialoog met de fans aan te gaan."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.