Opvallende uitspraak van Inter-speler: Kroos derde, Rodri tweede en ik eerste

Opvallende uitspraak van Inter-speler: "Kroos derde, Rodri tweede en ik eerste"

25 februari - 13:15
1

Het ontbreekt Hakan Çalhanoğlu niet aan zelfvertrouwen. De spelmaker van Internazionale ziet zichzelf als de beste in zijn rol, en plaats zichzelf boven spelers als Rodri, Joshua Kimmich en Toni Kroos. Zo geeft hij aan in gesprek met DAZN.

"Enzo Fernández vijfde, Kimmich vierde, Kroos derde, Rodri tweede en ik eerste", aldus Çalhanoğlu. De middenvelder beargumenteert zijn rangschikking met statistieken. "Omdat ik doelpunten maak, anderen niet. Als je kijkt naar de statistieken, scoor ik nooit van dichtbij, maar van 25 tot 30 meter, of met een vrije trap. Dat is moeilijker."

"Veel spelers kunnen het spel verdelen, maar ik houd er niet van om passes over vijf meter te versturen", zo zegt de Turk, die dit seizoen negen treffers liet noteren en drie assists gaf. Eerst was de rol bij Inter toevertrouwd aan Marcelo Brozovic, maar de Kroaat vertrok medio 2023 naar Al-Nassr. Çalhanoğlu heeft de rol met verve overgenomen.

Çalhanoğlu is sinds de zomer van 2021 actief bij Inter, nadat hij de gevoelige overstap maakte vanaf stadsgenoot AC Milan. Met de Nerazzuri gaat de begaafde middenvelder fier aan kop in de Serie A, met negen punten voorsprong op Juventus en een wedstrijd minder gespeeld.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.