Koploper Liverpool komt terug en haalt uit tegen Kaminski en Lokonga

21 februari - 22:27
2

Liverpool heeft woensdagavond op Anfield een ietwat moeizame overwinning geboekt op laagvlieger Luton Town. Sambi Lokonga werd aan de rust naar de kant gehaald terwijl Thomas Kaminski zich vier keer moest omdraaien, eindstand: 4-1.

Liverpool had eind vorig jaar al de nodige moeite met Luton. De promovendus wist destijds een punt over te houden aan het duel met de ploeg van manager Jürgen Klopp. Ook op Anfield hadden The Reds het lastig tegen Luton. Ondanks een aantal gigantische kansen voor Darwin Núñez, waren het de bezoekers die de voorsprong namen. Chiedozie Ogbene scoorde na een fraaie aanval.

Pas na rust slaagde Liverpool erin om zich terug te knokken in de wedstrijd. Van Dijk toonde in minuut 56 zijn kopkracht, en knikte raak. Nog maar net bekomen van de gelijkmaker, moest Kaminski zich alweer omdraaien. Gakpo scoorde, en deed dat eveneens met het hoofd. De aanvaller kreeg de bal slim mee van Alexis Mac Allister (broer van Union-middenvelder Kevin Mac Allister, red.) en vond het net.

In de slotfase liep Liverpool dankzij doelpunten van Luis Díaz en Harvey Elliot nog uit naar 4-1. Door de zege komt het nu op zestig punten. Daarmee heeft het er vier meer dan Manchester City, dat nog wel één wedstrijd minder gespeeld heeft.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.