CEO Vandendriessche over de frisse wind die waait bij het Refereeing Department

CEO Vandendriessche over de frisse wind die waait bij het Refereeing Department

21 februari - 15:20 Laatste update: 15:20
4

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) nam afscheid van Herbert Fandel en Bertrand Layec. Peter Willems volgt hem op als de nieuwe directeur arbitrage. KBVB CEO Piet Vandendriessche had een mededeling naar aanleiding van de aanstelling.

De CEO wil extra steun voor de veelbekritiseerde scheidsrechters. ''Onze scheidsrechters staan in het oog van de storm, terwijl ze liefst in alle discretie hun werk uitvoeren. De komende maanden willen we hen daarbij helpen'', vertelde Vandendriessche via de officiële kanalen van de KBVB.

Dat begint bij het begeleiden van de arbiters. ''Op korte termijn door de begeleiding te bieden die ze verdienen, maar ook door te bouwen aan de toekomst van de arbitrage in ons land'', zei Vandendriessche.

Daarbij wordt ook strategisch gekeken op langere termijn. ''We zoeken niet naar snelle oplossingen, maar werken aan een breed gedragen plan van aanpak dat de arbitrage op lange termijn naar een hoger niveau zal brengen. Want het belang van een kwalitatieve arbitrage en VAR kan niet voldoende worden onderstreept''

Willems zal verantwoordelijk zijn voor het uitrollen en uitwerken van het strategische plan voor de professionele arbitrage. Daarnaast zal Willems de dagelijkse werking van het Professional Refereeing Department in goede banen leiden.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.