‘Optie gelicht: Rasmus Carstensen verlaat Genk definitief voor FC Keulen’

‘Optie gelicht: Rasmus Carstensen verlaat Genk definitief voor FC Keulen’

21 februari - 13:10
4

Rasmus Carstensen gaat KRC Genk definitief verlaten. De Deense rechtsachter wordt momenteel verhuurd aan FC Keulen. De Duitse club heeft beslist de aankoopoptie in het contract van Carstensen te lichten.

Carstensen werd binnengehaald als de nieuwe Joakim Maehle, maar kon zich nooit echt doorzetten bij Genk. Dit seizoen begon hij de voorbereiding pas als derde keuze achter Daniel Munoz en Angelo Preciado. In zijn eerste seizoen kreeg hij ook slechts vier invalbeurten, daarom stond hij open voor een transfer naar Keulen. Zo staat te lezen in Het Belang van Limburg.

Carstensen kwam de voorbije twee weken niet van de bank bij de Bundesligaclub, maar daarvoor miste hij slechts één wedstrijd door blessure en één door schorsing. De overigde achttien wedstrijden stond de Deense rechtsachter veertien keer in de basis en viel hij vier keer in. Carstensen heeft volgens transfermarkt een marktwaarde van drie miljoen euro.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.