Gillet over Anderlecht, Neerpede en toekomst: “Gevoel dat ze me vergeten zijn

Gillet over Anderlecht, Neerpede en toekomst: “Gevoel dat ze me vergeten zijn"

21 februari - 11:59
6

Guillaume Gillet (ex-RSC Anderlecht) gaat in gesprek met Sudinfo. Ondanks zijn afscheid als coach van RSCA Futures in juni vorig jaar, verlangt hij nog steeds naar het spel. Gillet mist de adrenaline die voetbal met zich meebrengt en hunkert naar een nieuwe uitdaging in de voetbalwereld.

In een recent interview besprak Gillet de ontwikkelingen op Neerpede, het trainingscomplex van Anderlecht. Hij is positief over het nieuwe project en benadrukt het belang van evolutie in plaats van revolutie. “Drie weken geleden hadden we een presentatie van het nieuwe project”, getuigt Gillet. “Het was erg theoretisch, maar ik vond het leuk dat Hemmersam, Verbeke en Mariman het hadden over evolutie in plaats van revolutie bij Neerpede.” 

Gillet is voorstander van het behouden van het aanvallende, technische spel, maar erkent ook de toegevoegde waarde van fysieke aspecten in de speelstijl. “Het aanvallende, technische spel gebaseerd op de 4-3-3 zal nog steeds de voorkeur krijgen, maar ze zullen er een flinke dosis fysiek aan toevoegen, als ik het goed begrepen heb.” 

Op de vraag naar zijn toekomstplannen geeft Gillet aan dat hij zoekt naar een voetbalproject dat hem opnieuw kan motiveren. “Ik droom ervan om een project op maat van mij te vinden, maar het is moeilijk. Soms heb ik zelfs het gevoel dat de voetbalwereld me al vergeten is”, klinkt het. “Maar deze paar maanden zonder werk hebben mijn gevoel bevestigd dat voetbal het enige is dat me 200% kan motiveren en me de adrenaline geeft die ik dagelijks nodig heb.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.