'Manchester United verliest assistent-trainer': De jongste coach ooit

'Manchester United verliest assistent-trainer': "De jongste coach ooit"

20 februari - 21:29
1

Erik ten Hag staat op het punt zijn assistent te verliezen. Minnesota United is van plan Eric Ramsay aan te stellen en hem daarmee de jongste hoofdtrainer in de Major League Soccer-geschiedenis te maken (32).

De deal is nog niet rond, maar alle partijen lijken er wel uit te gaan komen, meldt The Athletic. Ramsay staat er goed op in het buitenland. Hij zou al meerdere kansen om hoofdtrainer te worden hebben afgewezen. Zo kon hij eerder naar Swansea City en Blackpool. Tot op heden was de Engelsman op het hoogste niveau alleen nog werkzaam als assistent. Hij bezette de functie bij onder andere Shrewsbury Town, Wales en nu dus Manchester United.

In Manchester heeft de huidige assistent van Ten Hag al onder verschillende trainers gewerkt. Ramsay trad toe tot de club als individuele trainer en nam al snel onder Ole Gunnar Solskjaer de spelhervattingen voor zijn rekening. Hij bleef onderdeel van de technische staf van Ralf Rangnick en groeide uit tot een gewaardeerde kracht bij The Red Devils.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.