''Cercle is de ploeg waar het spel het vaakst stil ligt''

''Cercle is de ploeg waar het spel het vaakst stil ligt''

20 februari - 16:20
5

Cercle Brugge timmert flink aan de weg en staat stevig in het linkerrijtje van de Jupiler Pro League. Dat is mede te danken aan de strategie van trainer Miron Muslic. Arnar Vidarsson merkte iets op aan die strategie en Hannes Van Der Bruggen legde uit.

Verheyen zag dat Cercle aanzienlijk minder effectieve speeltijd heeft dan bijvoorbeeld Club Brugge. ''Cercle is de ploeg waar het spel het vaakst stilligt. Ze nemen vaak de tijd bij een doeltrap of een vrijschop en de bal gaat ook vaker buiten'', constateerde Verheyen volgens Sporza.

Van Der Bruggen had daar een verklaring voor. ''De verdedigers moeten ook telkens van achteruit komen. Daarnaast spelen we heel veel duels, dus is de kans groter op overtredingen'', aldus de middenvelder van Cercle Brugge.

Cercle Brugge bevindt zich momenteel op de zesde plek in het Jupiler Pro League-klassement met 40 punten uit 26 wedstrijden.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.