Bertaccini (23) maakt zijn debuut voor STVV: Het gaat snel voor mij

Bertaccini (23) maakt zijn debuut voor STVV: "Het gaat snel voor mij"

20 februari - 13:16

In de marge van Anderlecht - STVV mocht Adriano Bertaccini (23) zondag zijn debuut maken. De ex-topschutter van 1B maakte ei zo na een doelpunt en tankte al vertrouwen. 

Bertaccini kwam in de winter over van FC Luik en mocht meteen debuteren tegen Anderlecht. "Ondanks dat de match al gespeeld was, ben ik tevreden met mijn eerste minuten op het hoogste niveau", aldus Bertaccini bij Het Belang Van Limburg. "Vergeet niet dat ik zes maanden geleden nog in het amateurvoetbal speelde. Het gaat snel voor mij en ik wil geen stappen overslaan in mijn ontwikkeling."

Bertaccini nam meteen Schmeichel onder vuur. "Leoni was nog net op tijd terug gespurt om mijn schot af te blokken, waardoor ik niet met volle kracht kon trappen. Was dat niet gebeurd, dan denk ik dat de bal binnen was gegaan. Ach, er komen nog kansen. Hopelijk krijg ik zaterdag opnieuw wat speelminuten tegen Westerlo."

Bertaccini speelde in de jeugd van Club Brugge en KRC Genk, maar kon daar nooit doorbreken. Verder heeft hij ook Deinze, Thes Sport en Austria Lustenau op zijn cv staan.