Messi komt met statement: 'Ik heb een bijzondere relatie met China'

Messi komt met statement: 'Ik heb een bijzondere relatie met China'

20 februari - 08:28
2

Lionel Messi heeft maandagavond via Chinese sociale media een verklaring afgelegd waarin hij verduidelijkt dat zijn afwezigheid tijdens een oefenwedstrijd in Hongkong niet te wijten was aan politieke redenen. De Argentijnse voetbalvedette sprak zijn genegenheid uit voor het land.

Tijdens het oefenduel met een lokale selectie in Hongkong bleef Messi op de bank, wat tot onvrede leidde bij fans en tot annulering van twee geplande oefeninterlands van de Argentijnse nationale ploeg in China. De autoriteiten vreesden dat Messi's afwezigheid een politiek geladen boodschap kon zijn, gezien de gespannen verhoudingen tussen China en Hongkong na het beëindigen van de semi-autonome status van de regio in 2020.

In de videostatement, die ook rondgaat op X, benadrukt Messi dat het "totaal onwaar" is dat politieke overwegingen een rol speelden bij zijn afwezigheid. "Sinds het begin van mijn carrière heb ik een zeer nauwe en bijzondere relatie met China", zegt Messi in de video. "Ik heb veel dingen gedaan in China: interviews, wedstrijden en evenementen. Ik ben er geweest en heb er vaak gespeeld."

De 36-jarige sterspeler van Inter Miami herhaalt dat hij op de bank bleef vanwege een hamstringblessure, hoewel contractueel was vastgelegd dat hij een helft zou spelen. Een deel van de fans reageerde teleurgesteld en eiste compensatie voor hun tickets.

Messi sloot zijn videoboodschap, gesproken in het Spaans en voorzien van Engelse en Chinese ondertiteling, af met warme wensen voor het land in Azië. "Zoals altijd stuur ik goede wensen naar iedereen in China, voor wie ik altijd een speciale genegenheid heb gehad en nog steeds heb. Ik hoop dat ik jullie snel weer zie."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.